>>>ADRES Jeszcze leży tutaj śnieg,ale sowa w styczniu już tutaj zaglądała
Moze ktoś pokusi się i znajdzie więcej info nt tego gniazda
Z informacji na temat tego gniazda znalazłam taką, ze przez ostatnie lata nie wykluły się tutaj młode sówki.
Maja nadzieję że ten rok będzie lepszy i sowy zaskoczą nas potomstwem.
Lęg może rozpocząć się już w lutym, ponieważ już pojawiała się tam sówka.
Byłoby dobrze żeby w tym roku sowy miały potomstwo,ponieważ populacja na tym terenie jest niska.
To tyle na temat gniazda, a my trzymajmy kciuki żeby sówki założyły rodzinę i szczęśliwie wychowały młode
Zajrzałam dzisiaj do gniazda,a tu niespodzianka:Pani Sowa (chyba ma na imię Lotte) siedzi na gnieździe,ale nie wiadomo czy ma jajeczka.
Pani Sowa chciała ukryc swoje skarbenki,ktore przyszly na swiat,ale jej sie nie udalo.Wypatrzylam dwie sliczne biale kuleczki
Na stronce z podglądem w archiwalnych zdjęciach widziałam nawet dwa lisy w miejscu gdzie teraz jest sowia rodzinka.Teraz nie mogę ich
znaleźć
Mam nadzieje,ze teraz rudzielce zajęte są wychowywaniem swoich dzieci,a te maluszki to dla nich żadna atrakcja jedzeniowa.
Do tej pory myślałam,że są dwa maluszki,ale dzisiaj wypatrzyłam trzy łebki
Wczoraj wieczorem zajrzalam do sowek.Cala trojeczka byla w gniezdzie.
Dzisiaj rano mialam niezle kolatanie serca przez kilkanascie minut,bo zajrzalam znowu do nich i zastalam tylko jedna.Na szczescie przydreptala druga ,wiec i trzecia tez jest pewnie w poblizu.
Sa juz coraz wieksze,wiec coraz czesciej beda oddalac sie od gniazda.
W nocy cala trojka była w zasięgu oka kamery,ale rano ślad po nich zaginął.Pewnie wędrują gdzieś po skalach i czekają na śniadanie.
Trójeczka ślicznie rośnie,już są takie duże! Coraz częściej oddalają się od gniazda i chodzą po skalach.Pewnie niedługo odlecą i trzeba będzie znowu rok czekać na nowe maluszki.