Alez piekne gniazdo.Moze ktos nam powie wiecej o tym pieknym orle.Na drugim zdjeciu widac,jak pieknie orzel wita sie ze mna. Szkoda,ze tego nie slychac
>>>A d r e s
Wasnie wpadlam z wizyta do naszego dostojnego orla, gdy on zaczynal sie przeciagac:
Najpierw lewe skrzydlo,
potem prawe skrzydlo
a potem cofal sie, cofal...i sruuu na moja klawiature w laptopie
Spoznilam sie o minutke,moglam zobaczyc duzo wiecej. Akurat byla chyba zmiana w gniezdzie.Tak szybko to zrobily,ze nawet nie zdazylam dopatrzes ile jest jajek,czy sa juz mlode...
klik,klik
Wlasnie orzel zaczal krzyczec w gniezdzie,a ja podskoczlam na krzesle!!!
Chyba sa maluchy. Wiatr bardzo rusza drzewem,slonce mocno swieci i nie widze.
Mam wrazenie,ze rodzic cos trzyma pazurami i szarpie.Moze karmi mlode?
Bigciu kochana-te piękne ptaki White-Tailed Eagle (Haliaeetus albicilla) - to po prostu bieliki nazywane orłami morza,ale to nie orły.W Polsce przyjęła się z rosyjskiego właśnie nazwa Orłany (Камера орланов=Kamera orłanów) i do tej odrębnej podrodziny bieliki należą.
U nas można spotkać je nad Zalewem Szczecińskim,w lasach na wyspie Wolin (Woliński Park Narodowy) i w Puszczy Wkrzańskiej na Równinie Polickiej jak również w Dolinie Baryczy.
A orły?No cóż-orły to podrodzina orłów.Już kiedyś pisałam o tym Ludwikowi na forum.
Sorry,że znowu wałkuję ten temat.
Ale żebyś za bardzo na mnie nie gniewała się to dodam,że przyjmuje się, iż to ten gatunek jest uwidoczniony w godle Polski.Polska górą.
Faktycznie Bigciu-piękny widok zwłaszcza w promieniach zachodzącego słońca. Maluchów nie widziałam.Nie daję rady wszystkiego podglądać,a poza tym jakoś to gniazdo nie ciągnęło mnie,bo jak ja zaglądałam to ciągle było puste i dlatego umknął mi "orzeł".Potem nastały bociany i sokoły.